Archeologisch advies

Alle adviseurs binnen het ADC zijn (senior) KNA Archeoloog en hebben ruime ervaring met zowel archeologisch veldwerk als projectmanagement. Daarnaast zijn zij volledig op de hoogte van de wet- en regelgeving op het gebied van archeologie en erfgoed en de nieuwe Omgevingswet die per 1 januari 2024 is ingevoerd. Door deze ruime ervaring kennen zij de uitdagingen bij het uitvoeren van archeologische projecten.

In de archeologische monumentenzorg staat het behoud van archeologische vindplaatsen centraal (behoud in situ) en wordt gekeken naar mogelijkheden óf en hoe de schade aan het bodemarchief tijdens bouwwerkzaamheden kan worden beperkt. Dat kan betekenen dat u niet verder kunt met uw project. Maar geen zorgen, doorgaans weegt uw belang zwaar mee in het besluit en zijn er legio mogelijkheden om uw plannen toch door te laten gaan. Dat kan soms best complex zijn. Laat u goed adviseren: een wijziging van uw plannen kan soms voordeliger zijn dan een onderzoek!

Behalve bij bouw- en/of ontwikkelingsplannen, kan het ADC ook advies geven bij tal van andere projecten zoals bijvoorbeeld het opstellen of actualiseren van gemeentelijke archeologische verwachtings- en beleidsadvieskaarten, het monitoren van archeologische monumenten, het vervaardigen van informatiepanelen of het organiseren van publieksopgravingen.

Kijk voor voorbeelden bij publieksarcheologie, erfgoedbeheer of een van onze overige diensten.

Het ADC werkt nauw samen met adviesbureau NMF.

Scroll to Top