Jong geleerd... ADC zet zich in voor het IMC Basisprogramma

Kortgeleden hebben collega’s van het ADC een gastles Archeologie georganiseerd op een basisschool in Amersfoort. Dit gebeurde in het kader van het IMC Basisprogramma, een onderwijsprogramma dat zich inzet voor scholen in wijken waar het minder vanzelfsprekend is dat kinderen in aanraking komen met de vele mogelijke beroepen die ze later kunnen gaan uitoefenen. Deze kinderen kunnen daardoor niet volledig hun talenten ontdekken of ontwikkelen.

Tijdens de gastles konden kinderen kennismaken met het vakgebied Archeologie. Ze gingen aan de slag met het determineren van archeologische vondsten en werkten mee aan een proefopgraving op het schoolplein. Daar mochten ze een metaaldetector gebruiken om de bodemschatten op te sporen. Wat is er mooier en leerzamer dan zelf doen en ontdekken!

ADC geeft een gastles over archeologie op een basisschool

Zo leerden de kinderen ook het belang van ons archeologisch erfgoed, hoe de sporen en vondsten onze geschiedenisboeken aanvullen en hoe belangrijk - en vooral leuk - het is om goed voor ons erfgoed te zorgen. Wie weet vormen zij over een paar jaar weer de nieuwe aanwas aan gepassioneerde archeologen!

Geïnteresseerd in IMC Basis? Kijk op IMC Basis

Relatiebeheer