Jong geleerd: Wouter Roessingh geeft les aan de Museum Jeugd Universiteit

Afgelopen zondag, 15 mei, gaf ADC collega Wouter Roessingh college over archeologie aan de Museum Jeugd Universiteit. Huis van Hilde had in Castricum een mooi leslokaal ingericht voor de jonge archeologen-in-spe. Het college was al snel volgeboekt, dus we kunnen in de toekomst weer een flinke aanwas van jonge archeologen verwachten!

Wouter nam de kinderen tijdens het college mee naar de vondst van oudste schat van Noord-Holland, die hij en zijn team zelf ontdekte. Tijdens het verhaal over de schat liet hij hen vragen beantwoorden als: Wat is die schat precies, waarom is deze in de grond gestopt en wie verstopte hem? En ook: wat stelt deze schat precies voor?

De kinderen mochten zelf ook een schat meenemen naar het college voor hun eigen speurtocht naar de ware toedracht daarvan.

De MuseumJeugdUniversiteit organiseert kindercolleges met meer dan 50 musea in Nederland. Wetenschappers en experts maken de kinderen wegwijs in de wereld van de wetenschap op basis van tal van bijzondere colleges. Net als op de echte universiteit starten de colleges in het voor- en najaar. Meer weten over de MJU? Bekijk het hier.

Collega Wouter Roessingh vertelt de kinderen over archeologie

Relatiebeheer