Deventer-systeem 

Kleurenschema Deventer-systeem beschikbaar

Tijdens de lezing van Nina Jaspers op het Assembled Articles symposium op 16 september 2010 te Zwolle is het kleurenschema voor baksels van laat- en postmiddeleeuws aardewerk gepresenteerd. Dit schema heeft zij voor ADC ArcheoProjecten ontwikkeld. Het betreft een standaardisering van kleuren voor baksels zoals die zijn gedefinieerd binnen het Deventer-systeem. Deze kleuren worden gebruikt voor het visualiseren in grafieken van bakselverhoudingen onder keramiek dat afkomstig is uit archeologische opgravingen. Met deze standaard worden grafieken uit verschillende onderzoeken visueel eenvoudig leesbaar en goed onderling vergelijkbaar. De kleuren zijn zoveel mogelijk associatief gekozen, net als alle andere codes binnen het Deventer-systeem.

Het ADC heeft dit kleurensysteem enkele jaren in gebruik en inmiddels is het door de redactie van het Deventer-systeem geaccepteerd als standaard.

Belangstellenden voor het kleurenschema zowel als het digitale Deventer-systeem opzoekschema kunnen contact opnemen met Nina Jaspers. De bestanden zullen u kostenloos ter beschikking worden gesteld.

 

Kleurenwaaier Deventer-systeem