Nieuws & Opinie

26-09-2018. Publieksopgraving Katwijk Zanderij is begonnen
Meer lezen ›

26-09-2018. RijnlandRoute: unieke archeologische Romeinse vondst langs Ir. G. Tjalmaweg (N206)
Meer lezen ›

25-09-2018. Stuk Romeinse weg van 1900 jaar oud gevonden bij Katwijk
Meer lezen ›

Landschapsarcheologie

Waarom en wanneer zijn mensen in een gebied gaan wonen? En waarom zijn ze weer weggegaan? Hoe zag het landschap er toen uit? Het werk van fysisch geografen en botanici spreekt vaak sterk tot de verbeelding. Het reconstrueren van de geschiedenis van een gebied geeft namelijk inzicht in de keuzes en het handelen van mensen, in relatie tot hun omgeving.

De fysisch geografen van ADC ArcheoProjecten houden zich al vele jaren bezig met het oplossen van deze meer technische bodemvragen, ook wel ‘geo-archeologische begeleiding’ genoemd. Zij reconstrueren de ontstaansgeschiedenis van het landschap. Voor, tijdens en na de bewoningsfase. Met die informatie kan de archeoloog zijn vondsten in de juiste landschappelijke context plaatsen. De nieuwe landschappelijke inzichten dragen bovendien bij aan de voorspelbaarheid van archeologische waarden in de omgeving van het onderzoeksgebied.

U kunt onze specialisten vinden door gebruik te maken van de zoekbox of door de zoekfunctie op de personeelspagina te gebruiken.

Meer weten over diciplines die worden ingezet bij Landschapsarcheologie?

Kijk maar eens onder fysische geografie, archeobotanie en micromorfologie!

Flyer ADC Landschapsarcheologie