Open dag opgraving Almere Oosterwold

Nationale Archeologiedagen - Ontdek het bijzondere erfgoed van Almere.

In het weekend van 16-18 juni zijn de Nationale Archeologiedagen. Dit jaar vallen die samen met ons archeologisch onderzoek in Almere Oosterwold.

Wij nodigen u uit voor een bezoek om meer te leren over de archeologie van Oosterwold en de geschiedenis van Almere.

 

Open dag

Wij zijn op dit moment op zoek naar bewoningssporen op de oevers van de rivier de Eem. De Eem stroomde meer dan 6000 jaar geleden door het gebied dat we nu kennen als Almere. Tegenwoordig ligt de rivier verborgen onder de grond. Wij hopen archeologische resten te vinden uit de tijd van de Boeren en Jagers van de Swifterbantcultuur. Zij verbleven op de oevers van deze rivier en hadden hier hun huizen, akkers en jachtkampjes.

 

Wil je weten hoe archeologisch veldonderzoek eruitziet? Kom dan kijken!

Wij nodigen buurtbewoners uit voor een bezoek aan de opgraving om meer te leren over de archeologie van Oosterwold en de geschiedenis van Almere.

 

Tijdens de open dag verzorgen de archeologen van ADC ArcheoProjecten rondleidingen over de opgraving. Ook kunt u de open lucht expo met infoborden over het onderzoek bekijken.

Voor kinderen zijn er leuke activiteiten, zoals scherven zoeken, aan de slag met klei of zoeken met de metaaldetector.

Op vrijdag 16 juni verwelkomen wij schoolklassen uit de buurt.

 

De opgraving is te bezoeken op zaterdag 17 juni van 11.00 tot 16.00 uur. De locatie is tegenover Odin Almere Vliervelden, aan de andere kant van Goudplevierweg. Er is geen parkeervoorziening ter plaatse dus bezoekers worden verzocht gebruik te maken van de fiets. Tip: Het terrein kan modderig zijn. Trek daarom gepaste schoenen of laarzen aan.

   

Relatiebeheer