Live: opgraving vroegmiddeleeuws grafveld in Veldhoven

Een bijzonder grafveld uit de vroege middeleeuwen in Veldhoven

Tijdens het archeologisch onderzoek aan de Roskam, dat plaatsvindt op de plek waar de komende jaren de woonwijk Huysackers ontstaat, is onlangs een bijzondere vondst gedaan: een goed bewaard grafveld uit de vroege middeleeuwen. Het dateert uit de periode 675 -725. Archeologen graven dit grafveld nu op, samen met een groep specialisten en studenten van de Universiteit Leiden. Dit gebeurt van 17 tot 27 mei 2017.

De opgraving van het grafveld is vanaf vandaag live te volgen via de link (klikken op livestream; de webwatch werkt met een interval van 5 minuten): 

https://webwatch.nu/projecten/grafveld-veldhoven/

Rondom het grafveld staat een hek en er is 24 uurs camerabewaking aanwezig. Op de bewakingscamera is de webcam geïnstalleerd, waardoor het voor iedereen mogelijk is om online alle werkzaamheden te kunnen volgen. Zoek ook op de gemeentelijke website op ‘Grafveld Veldhoven’. Hier wordt een blog bijgehouden. Eén tot twee keer per week geven de archeologen een rondleiding, te beginnen op vrijdagmiddag 19 mei om 15.00 uur. De volgende rondleidingen worden aangegeven op de blog.

Kijk voor rmeer informatie op www.veldhoven.nl

Opgraving Veldhoven mei 2017

Terug naar overzicht


Reacties (0)


Geef een reactie

Toegestane tags: <b><i><br>Voeg een nieuwe reactie toe: