Archeologie Magazine wijdt een Special aan de IJsselkogge

Archeologie Magazine heeft in haar laatste nummer een speciale editie uitgebracht die geheel gewijd is aan de IJsselkogge die afgelopen februari door Isalacogghe (de combinatie ADC ArcheoProjecten, Cipro-Baars en HEBO), uit de IJssel is getakeld. De 20 pagina's tellende en rijk geïllustreerde editie vertelt over de omstandigheden van de ontdekking van het schip, de complexe operatie van de lichting, en het transport en de conservering van het middeleeuwse gevaarte. Ook kunt u uitgebreid lezen over de historische achtergrond van koggeschepen en wordt het schip vergeleken met andere koggeschepen die in Nederland en Noordwest-Europa gevonden zijn.

Neem alvast een voorproefje en bekijk de editie hier (klik in de hoeken van het beeld om om te slaan). Meer informatie over Archeologie Magazine vindt u op de site www.archeologieonline.nl.

Special Archeologie Magazine voorjaar 2016

Terug naar overzicht


Reacties (0)


Geef een reactie

Toegestane tags: <b><i><br>Voeg een nieuwe reactie toe: