NIEUWS: "Kamerleden hebben geschiedenis geschreven"

Archeologen verheugd over komst nationaal fonds archeologie

Donderdag 3 december 2015 besloot de Tweede Kamer tot het instellen van een nationaal fonds voor archeologie. Het fonds is bedoeld voor de uitwerking en presentatie van bijzondere archeologische vondsten van (inter)nationaal belang. Archeologen zien dit als een overwinning, ze hebben een maandenlange lobby gevoerd om dit fonds te krijgen.

Vanuit ADC ArcheoProjecten hebben onder andere de Henk van der Velde (vanuit de Stichting Reuvens) en Axel Müller (vanuit Werkgroep Archeologie 3.0) zich sterk gemaakt voor deze lobby naar de politieke partijen.

Zie voor meer informatie: http://www.reuvensdagen.nl/top_pers.html

 

Terug naar overzicht


Reacties (0)


Geef een reactie

Toegestane tags: <b><i><br>Voeg een nieuwe reactie toe: