NIEUWS 24 mei open dag Huis van Hilde in aanbouw

Op zaterdag 24 mei is in Castricum het archeologiecentrum Huis van Hilde in aanbouw te bezoeken. De bouw is gestart in september 2013; in januari 2015 opent het complex zijn deuren. Tijdens de Dag van de Bouw is de bouwplaats, naast NS Station Castricum, tussen 10.00 en 16.00 uur te bezichtigen.

Het complex, circa 4200 m2 groot, is onderverdeeld in een ‘Paviljoen’ en een ‘Depot’. De tentoonstelling in het Paviljoen zal aan de hand van archeologische vondsten de geschiedenis van Noord-Holland belichten, van de periode van de Neanderthalers tot en met de Tweede Wereldoorlog. ADC ArcheoProjecten exploiteert dit publieksonderdeel vanaf 2015. In het depot bewaart Provincie Noord-Holland straks alle archeologische vondsten en collecties die zij in de loop van decennia onder haar hoede kreeg.

Huis van Hilde vooraanzicht

Gedeputeerde Elvira Sweet van Provincie Noord-Holland en burgemeester Mans van Castricum heten bezoekers om 10.00 uur welkom. De hele dag zijn er rondleidingen en zullen betrokken medewerkers toelichting geven op het complex in aanbouw.

Meer informatie op www.huisvanhilde.nl en Dag van de Bouw

Terug naar overzicht


Reacties (1)

  1. Ger Kalverdijk:
    Geplaatst op woensdag 11 juni om 18:36

    Als bestuurslid van stichting Regionale Archeologie "Gheestmanambocht (ex- voorzitter en oprichter)vernam ik zojuist van Silke Lange (thans voorz. van RAG) dat ADC de touwtjes in handen krijgt voor de exploitatie van HvH, waarmee ik hen feliciteer! Ik zie een grote toekomst voor het fraaie gebouw geïntegreerd in een boeiend landschap, dat de nieuwsgierige bezoeker zeker zal verleiden de trein te verlaten.Daar wordt alles uit de grond verzameld, maar de bovengrondse hotspots gaat ADC wschl. ook centraal aankondigen?
    Bezoek nu al gratis RAG's hotspot --> het Historisch Gemaal Kerk- en Dergmeer, na voorafgaande lezing in het Regthuys, Dorpsstraat te Ouidkarspel op zondag 22 juni 2014 van 10-13 uur. Zie de uitgebreide informatie op www.rag-archeologie.nl


Geef een reactie

Toegestane tags: <b><i><br>Voeg een nieuwe reactie toe: