NIEUWS Tentoonstelling baggervondsten in Weesp

In het Gemeentemuseum in Weesp is de tentoonstelling ‘Vondsten uit de Vecht’ te zien. Waternet werkt tot 2015 aan het schoonmaken van de Vecht, waarbij zo’n 2,5 miljoen kuub vervuild slib van de bodem wordt gebaggerd. ADC ArcheoProjecten begeleidt de werkzaamheden en conserveert de vondsten die tijdens het baggeren boven water komen. De rivier is 2000 jaar lang gebruikt om in te vissen, om handelswaar over te vervoeren en om afval in te gooien. De vondsten weerspiegelen de rijke historie van de Vecht: een geschiedenis van handel, leven in buitenplaatsen, goede en slechte tijden. De tentoonstelling, die door Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en Waternet is ontwikkeld, is tot maart 2014 te zien in Weesp en reist daarna verder langs de Vechtgemeenten.
Kijk voor meer informatie op www.weesp.nl/museum.

Tentoonstelling Weesp

Tentoonstelling Weesp

Tentoonstelling Weesp

Terug naar overzicht


Reacties (0)


Geef een reactie

Toegestane tags: <b><i><br>Voeg een nieuwe reactie toe: