1e Metaaltijdendag

1e Metaaltijdendag

Op vrijdag 18 oktober vindt de 1e Metaaltijdendag plaats te Amersfoort (NL). De Metaaltijdendag 2013 is een initiatief van Stichting Metaaltijdenonderzoek Nederland. Het wil een platform bieden voor archeologen geïnteresseerd in de archeologie van de metaaltijden van Nederland.

Het ochtendprogramma van deze dag bestaat uit een vijftal lezingen over het specifieke thema van dit jaar, urnenvelden. Ondermeer de opgravingen te Oosterhout en Boxmeer staan op het programma. Na ruimte voor plenaire discussie en lunch is er een middagprogramma waarin circa zes lezingen zijn gepland die over Nederlands metaaltijdenonderzoek gaan, maar die niet gerelateerd hoeven zijn aan het thema. Onderwerpen die aan de orde komen zijn ondermeer prehistorisch textiel en jacht en visvangst in de Westfriese Bronstijd. De dag wordt afgesloten met een borrel.

U kunt nog een lezing voor het vrije middagprogramma aanmelden. De organisatie zal een keuze maken uit de aangeboden presentaties.

Het definitieve programma wordt zo snel mogelijk op de website bekend gemaakt.

De locatie van de Metaaltijdendag 2013 is de Kinderdijkzaal (Smallepad 5) van de RCE te Amersfoort. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen in de zaal beschikbaar. Schrijf daarom vooraf in via de website: WWW.METAALTIJDEN.NL

Op deze website kunt u ook terecht voor meer informatie over de Stichting en de bundel die naar aanleiding van de eerste Metaaltijdendag zal verschijnen. 

U kan ons ook ‘liken’ en lid worden van de groep Metaaltijden op Facebook. Of ons volgen via Twitter. En uiteraard ook komen op 18 oktober.

Metaaltijdendag Amersfoort

Terug naar overzicht


Reacties (0)


Geef een reactie

Toegestane tags: <b><i><br>Voeg een nieuwe reactie toe: