Archeologie Festival Lelystad

Archeologie Festival

11-7-2013 - Op 4 en 6 oktober 2013 vindt aan de Lelystadse kust het Archeologie Festival plaats.

Vrijdag 4 oktober wordt een programma voor scholen geboden (dit is reeds volgeboekt). Zondag 6 oktober is een speciale publieksdag.

Publieksdag

Zondag 6 oktober is een archeologisch feest waar jong en oud van alles kan bekijken, heel veel aan de weet kan komen en vooral heel veel kan doen. Van een oeroud skelet bekijken tot zelf een spijker smeden. Van zelf opgraven tot een wrakkentocht. Leer knopen, ga beeldsnijden. Dwaal over de dekken van de Batavia, of maak een praatje met een Romein. Er is voor elk wat wils.

Kijk voor informatie op www.bataviawerf.nl of www.nieuwlanderfgoed.nl.
Houd deze websites in de gaten voor het complete programma van de publieksdag dat de komende tijd wordt ingevuld.

Archeologie in Flevoland

Het Archeologie Festival is een samenwerkingsproject van de drie culturele instellingen aan de kust van Lelystad: Bataviawerf, Nieuw Land Erfgoedcentrum en RCE Scheepsarcheologie. Samen presenteren zij aan jong en oud op een aantrekkelijke wijze de volle breedte van de archeologie in de jongste provincie van Nederland. Want ook een jonge provincie als Flevoland heeft een oude geschiedenis. Er zijn vondsten gedaan uit prehistorie en middeleeuwen, maar er zijn ook vliegtuigwrakken uit de tweede Wereldoorlog gevonden. En bij de herbouw van het VOC schip “Batavia” wordt experimentele archeologie bedreven. Bovendien is Flevoland het grootste scheepswrakkenkerkhof ter wereld.

Archeologie Festival

Terug naar overzicht


Reacties (0)


Geef een reactie

Toegestane tags: <b><i><br>Voeg een nieuwe reactie toe: