Expositie archeologische vondsten bij Harderwijk

Expositie archeologische vondsten bij strandeiland Harderwijk

18 april 2013 - In Harderwijk is in de afgelopen maanden een Strandeiland aangelegd. Het eiland maakt deel uit van het project Waterfront. De stad ondergaat een ware metamorfose, waarbij de kustlijn ook sterk verandert. Harderwijk ligt straks met haar boulevard, net als vroeger weer aan het water.

Voor aanvang van de werkzaamheden heeft het Archeologisch Diensten Centrum, ADC ArcheoProjecten, onder leiding van regio-archeoloog Maarten Wispelwey van de Regio Noord Veluwe (RNV) archeologisch onderzoek verricht. Dat heeft geleid tot beter inzicht in de geschiedenis van Harderwijk. Met de archeologische opgravingen in 2012 is de exacte ligging van de Hoge Brug in kaart gebracht. Honderden zware houten palen en enkele planken is onze erfenis van deze steiger. Door ook de bodem onder en aan weerszijden van de steiger te onderzoeken, zijn diverse voorwerpen gevonden die destijds in het water zijn gegooid of overboord gevallen tijdens activiteiten op de brug. Het is bekend dat hier vroeger een hijsinstallatie stond.

Tentoonstelling Harderwijk

Alle losse vondsten samen vormen kleine puzzelstukjes die helpen om de geschiedenis van Harderwijk en haar bewoners te reconstrueren. Een deel van de vondsten kunt u tot 1 september 2013 bekijken, tijdens de openingstijden, in de stadswinkel van Harderwijk aan de Havendam 56.

Tentoonstelling Harderwijk

Voor nadere informatie:

Projectbureau Waterfront
mail: waterfront@harderwijk.nl
telefoon: 0341 – 411 141

Terug naar overzicht


Reacties (0)


Geef een reactie

Toegestane tags: <b><i><br>Voeg een nieuwe reactie toe: