Onderzoek Harderwijk Waterfront

Archeologisch onderzoek Harderwijk Waterfront afgerond

Steiger, pier of kade, munten en aardewerk uit de middeleeuwen

23-03-2012 - Het archeologisch onderzoek op de plaats waar vanaf april het Strandeiland wordt aangelegd, is afgerond. Het onderzoek heeft nieuwe inzichten opgeleverd en diverse, kleine, vondsten uit de late middeleeuwen. Onder ruime belangstelling hebben in een periode van twee weken archeologische opgravingen plaatsgevonden.Gedurende de gehele dag waren er tientallen mensen rond de hekken te vinden. De archeologen vertelden belangstellenden enthousiast over de werkzaamheden en de gevonden voorwerpen. Harderwijk heeft een rijke geschiedenis. In het boulevardgebied komt vooral de geschiedenis van Hanzestad en visserijstad naar voren. Op de locatie waar het Strandeiland wordt aangelegd, lag in de middeleeuwen de "Hoge brug".

De archeologische werkzaamheden zijn nu afgerond. Donderdag 22 maart werd de grond weer in de proefsleuven gestort. De aanleg van het Strandeiland start in april. Ook daar zal af en toe door archeologen worden meegekeken. Het is de eerste ingreep om het Boulevardgebied -- en daarmee de hele stad -- in de toekomst aantrekkelijker te maken. Daarmee wordt het Waterfront ook echt zichtbaar voor de bewoners en bezoekers van Harderwijk.
Bron http://www.harderwiek.nl/

Bekijk hier het filmpje van de opgraving van de gemeente Harderwijk.

 

Terug naar overzicht


Reacties (0)


Geef een reactie

Toegestane tags: <b><i><br>Voeg een nieuwe reactie toe: