Nieuws & Opinie

19-10-2018. Toekenning SIM-subsidies archeologie 2018
Meer lezen ›

08-10-2018. Versterking Houtribdijk: hightecharcheologie op de bodem van het Markermeer
Meer lezen ›

26-09-2018. Publieksopgraving Katwijk Zanderij is begonnen
Meer lezen ›

Erfgoedbeheer

Er zijn vele cultuurlandschappen en archeologische monumenten in Nederland, zoals grafheuvels, kasteelheuvels, aarden wallen en raatakkers, ook wel Celtic fields genoemd. Eigenaren of beheerders van een terrein met een archeologisch of cultuurhistorisch monument hebben de zorg over een stukje geschiedenis, dat verscholen ligt in de bodem of zichtbaar is aan het oppervlak. Duurzaam behoud van dat monument is gewenst, en soms is herstel noodzakelijk.

Onze professionals ondersteunen u graag bij het beheer en behoud van archeologische en cultuurhistorische monumenten in het landschap.

Onze ervaren adviseurs controleren het monument regelmatig op verval, aantasting of bedreiging. We monitoren de toestand ervan en geven u praktische adviezen voor onderhoud en voor herstel als dat nodig is. Wanneer een monument in een inrichtingsplan moeten worden ingepast, bekijken we samen met u hoe dit het best kan gebeuren.

Zie hier voor een selectie van onze recente projecten.

Kostenefficiënt

Erfgoedbeheer wordt u aangeboden door ADC RoelBrandt Stichting, die maatschappelijk archeologische projecten uitvoert zonder winstoogmerk. De stichting helpt u om het beheer goed en kostenefficiënt uit te voeren.

Voor een snel en goed advies mailt u Irene Velthuis of Rob Datema via erfgoedbeheer@archeologie.nlErfgoedbeheer

erfgoedbeheerd!
Bekijk onze folder!

Meer informatie over grafheuvels

Lees of download de folder over grafheuvels