Nieuws & Opinie

15-08-2017. Publieksopgraving in Dalfsen van start!
Meer lezen ›

21-07-2017. Nieuw archeologisch onderzoek Dalfsen en publiek graaft mee
Meer lezen ›

06-07-2017. Venlo maakt van erfgoed erfgoud met nieuwe erfgoednota
Meer lezen ›

Medewerker pr en communicatie

Alef Office Support - Amersfoort

Deeltijd

Voor onze opdrachtgever ADC ArcheoProjecten zoekt op korte termijn een medewerker pr en communicatie voor het mede vormgeven en uitvoeren van de marketing, de public relations en de communicatie van archeologisch bedrijf ADC ArcheoProjecten in Amersfoort (2 dagen) en voor locatie museum Huis van Hilde in Castricum (1 dag).

ADC ArcheoProjecten is met 100 medewerkers één van de grootste archeologische bedrijven van Nederland, dat op een inspirerende en tegelijkertijd zakelijke wijze met archeologie omgaat. Het voert professioneel opgravingen uit door heel Nederland voor diverse opdrachtgevers, geeft advies en verzorgt publieksvoorlichting en presentaties. De marketing van merk en producten wordt ondersteund door pr en communicatie, waarbij het genereren van free publicity voor de resultaten van opgravingen een belangrijk onderdeel is. Zo werden in 2016/17 de lichting van een koggeschip bij Kampen en vondsten in Dalfsen en Tiel aan pers en publiek gepresenteerd. De communicatiewerkzaamheden worden in samenspraak met de communicatieadviseur uitgevoerd.

ADC ArcheoProjecten participeert tevens via de Stichting Nationaal Museumfonds in de exploitatie van de publieksfunctie van Huis van Hilde.

Huis van Hilde is het archeologisch depot van de provincie Noord-Holland en een museum dat aan een breed publiek het archeologisch verhaal van de bewoners van dit gebied presenteert. Een prachtig museumgebouw, tentoonstellingen, een website en een scala aan activiteiten voor groot en klein brengen die geschiedenis tot leven. Een team van 100 vrijwilligers ondersteunt een bescheiden staf hierbij. De nieuwe medewerker zal een dag in de week vanuit Castricum (naast NS-station) de promotionele taken van dit nieuwe museum vorm geven, samen met de communicatieadviseur.

Werkzaamheden

 • het pro-actief genereren van free publicity (optimaal gebruik nieuwsmomenten, persberichtgeving, persvoorlichting, onderhouden mediarelaties)
 • de verzorging van content voor campagnes en media (websites, social media, folders/flyers, advertorials, social media, borden, kleding e.a.)
 • in het bijzonder: het genereren en verwerken van content voor digitale media, websites en social media
 • de organisatie van promotiecampagnes en de productie van communicatiemiddelen daarvoor
 • het benaderen en onderhouden van netwerken en relaties met oog op werving, positionering en cross promotion (met intermediairs, professionele netwerken, de toeristisch/recreatieve sector, museale sector, erfgoedinstellingen, verenigingen)
 • het monitoren van de interne informatievoorziening en het stimuleren en produceren van communicatiemiddelen daarvoor via intranet, presentaties e.d.

Gewenst profiel kandidaat

 • een vakgerichte opleiding in het werkveld markteting/pr/communicatie of toerisme, bij voorkeur op HBO-niveau
 • aantoonbare affiniteit met geschiedenis en/of archeologie
 • een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • goede communicatieve vaardigheden
 • enthousiasme voor het werken in een erfgoedinstelling
 • kennis van digitale en social media, bij voorkeur ervaring in het werken met WordPress
 • creatief en flexibel gezien de wisselende pr-werkzaamheden en standplaatsen

Wat bieden onze opdrachtgevers

Een veelzijdige baan in een professionele omgeving met genoeg uitdagingen. Een marktconform salaris, een eigen arbeidsvoorwaardenregeling en een goede pensioenregeling.

Bijzonderheden: standplaats Castricum (een dag per week) en Amersfoort (twee dagen per week)

Heb jij interesse, e-mail dan je CV met motivatiebrief naar Nathanjah van den Beemt of Roos Brinkman.